МЗС потребує додаткового фінансування через зниження курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС потребує додаткового фінансування через зниження курсу гривні

Валюта
1598
На засіданні комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції було підтримано рішення спільно з комітетом міжнародних справ сформулювати спільну позицію щодо збільшення фінансування міністерства закордонних справ.
“Щоб збільшити фінансування наших закордонних відомств, українських посольств, щоб вони могли більш активно просувати, в тому числі і інформаційні програми з донесення правди про події в Україні”, – пояснила потребу в перегляді бюджету МЗС уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації в Луганській та Донецькій областях, народний депутат Ірина Геращенко.
У свою чергу заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль повідомила, що зараз в бюджеті передбачені кошти на фінансування закордонних дипустанов, але через зміну курсу гривні в кошторисі може виникнути “діра”.
“Звичайно ж, ці (закладені – Ред.) кошти закладаються по курсу 21 грн за долар, що вже не відповідає сьогоднішньому курсу. І розуміючи, що потрібно оплачувати внески в міжнародні організації у валюті, і що дипломатичні місії фінансуються також у валюті, то у нас як тільки змінюється курс, виникає діра, яка пов’язана з тим, що ми будемо недофінансовані”, – пояснила Зеркаль.
Зеркаль повідомила, що в МЗС сподіваються на підтримку парламенту і уряду щодо того, що при перегляді бюджетів будуть враховувати і необхідність перегляду бюджету міністерства, враховуючи зміну курсу.
“У порівнянні з минулим роком збільшено фінансування (для МЗС – Ред.) виходячи з необхідності сплати внесків та заборгованостей по внесках. Щодо збільшення зарплати нашим дипломатам за кордоном – це таке ж нагальне питання, як і збільшення зарплати всім держслужбовцям. Повірте, дипломати, які працюють в МЗС, зараз отримують на порядок менше, ніж ті, що працюють за кордоном. У мене зарплата 7 тис. грн”, – заявила Зеркаль.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас