Бездомні і безробітні: Transparency International проаналізувала декларації кандидатів у голови Національного Антикорупційного бюро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бездомні і безробітні: Transparency International проаналізувала декларації кандидатів у голови Національного Антикорупційного бюро

Казна та Політика
1153
Громадська організація Transparency International звинувачує кандидатів на посаду директора антикорупційного бюро в махінаціях з деклараціями.
Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті організації.
“Не всі кандидати на посаду директора Національного Антикорупційного бюро відповідають вимогам закону. Серед кандидатів є особи з подвійним громадянством, держслужбовці, які применшують свої доходи і переписують майно на членів родини”, – йдеться в повідомленні.
Так, аналіз доходів п’яти з 161 кандидата (список) свідчить, що “корупційні ризики” виникають вже на рівні декларацій.
За даними декларацій, річний заробіток Головного військового прокурора Анатолія Матіоса в сто тридцять разів менше заробітку дружини (264400 проти 34,7 мільйона гривень). Також Матіос обіймав керівну посаду в Адміністрації Президента часів Януковича.
Син помічниці Юлії Тимошенко Юрій Трегубов не працює вже третій рік.
Адвокат Юрій Сухов в 2014 році заробив лише 5734 гривень («інші види доходів»), а його дружина – понад 111 тисяч гривень.
“Якщо вже на рівні декларацій кандидатів виникають питання про сумнівне минуле претендентів, то яким буде директор структури, що повинна рішуче боротися з корупцією в країні? Всі питання про корупційні ризики, які ми виявили під час аналізу декларацій, будуть спрямовані в комісію. І якщо комісія поставить питання від громадськості і поцікавиться у кандидатів про дружин-мільйонерок, проживання на вулиці за відсутності будь-якого житла або можливої причетності до корупційних схем – ми будемо свідками справді прозорого процесу “, – заявив Андрій Марусов, голова правління Transparency International Україна.
Довідка. Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної неурядової організації Transparency International, яка має більше 90 національних представництв та працює більше як у 100 країнах світу. Місією Transparency International Україна є обмеження збільшення рівня корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та добропорядності публічної влади та громадянського суспільства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас