Мінінфраструктури вивчить питання приватизації державних стивідорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури вивчить питання приватизації державних стивідорів

Казна та Політика
375
Міністерство інфраструктури України вивчатиме питання приватизації державних стивідорних компаній, повідомив глава міністерства Андрій Пивоварський на брифінгу в Києві.
“Сьогодні я б хотів запустити публічну дискусію щодо приватизації державних стивідорних компаній. Я зустрічався з господарським активом, з морськими профспілками в Одесі, і я хотів обговорити це питання. Я боявся того, як профспілки відреагують на цю ідею приватизації державних стивідорних компаній, і я був здивований, коли представники всіх профспілок запитали мене про те, коли почне розглядатися питання приватизації державних стивідорів”, – сказав міністр.
За його словами, до дискусії з цього питання запрошуються всі експерти.
Як повідомляла Американська торгова палата в Україні за підсумками зустрічі представників бізнесу з першим заступником міністра інфраструктури України Володимиром Шульмейстером, результати діяльності морських портів за минулі роки свідчать про те, що державні стивідорні компанії втрачають частку ринку, тоді як приватні стивідори, що працюють як на приватних, так і державних причалах, навпаки, збільшують обсяги обробки вантажів.
За словами представників бізнесу, передача державних стивідорних компаній в управління приватним інвесторам може збільшити обсяги вантажів, що проходять через українські порти.
В.Шульмейстер в свою чергу зазначив, що в даний час міністерство розглядає різні форми розвитку таких державних компаній. Головним критерієм при виборі нової форми роботи таких підприємств буде дотримання державних інтересів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас