Рада має прийняти ще 365 законів в рамках УА з Євросоюзом, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має прийняти ще 365 законів в рамках УА з Євросоюзом, - нардеп

Казна та Політика
526
Верховна Рада протягом трьох років повинна схвалити 365 законопроектів для виконання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це журналістам повідомив глава української частини парламентського комітету асоціації Остап Семерак.
“Перед парламентом протягом найближчих трьох років стоїть завдання прийняти 365 законів. Ця цифра є умовною, бо може змінюватися в силу нормотворчої практики, але перед українським парламентом стоїть надзвичайно важливе завдання”, – заявив Семерак.
За його словами, після підписання угоди про асоціацію з ЄС український парламент не може приймати законопроектів, які не узгоджуються з принципами, закладеними в УА.
“Крім того, ті закони, які ми приймаємо не на виконання угоди про асоціацію, ми повинні аналізувати на відповідність тих норм українських законів принципам угоди про асоціацію та європейським директивам. Це непросте завдання, оскільки українські парламентарі не звикли відчувати, що ми прийняли міжнародні правові зобов’язання і їх треба дотримуватися… Констатую факт, що тільки минулого пленарного тижня український парламент прийняв кілька проектів у першому читанні, які суперечать європейському праву і взятим на себе зобов’язанням”, – підкреслив нардеп.
Він також виступив за посилення повноважень парламентського комітету з питань євроінтеграції.
“Сьогодні підготовлено законопроект про зміни до регламенту ВРУ, який підтриманий, і одним із співавторів цього законопроекту є спікер Володимир Гройсман, віце-спікер Оксана Сироїд і всі члени комітету з питань євроінтеграції. Я сподіваюся, що це буде суттєвим кроком для підвищення здатності українського парламенту виконувати наші європейські зобов’язання”, – підсумував Семерак.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас