У Нацагентстві пропонують прийняти закон про держслужбу в першому кварталі 2015 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацагентстві пропонують прийняти закон про держслужбу в першому кварталі 2015 р

Казна та Політика
865
Новий закон про державну службу України повинен бути прийнятий ще в першому кварталі 2015.Про це заявив голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко.
“У коаліційній угоді та програмі діяльності уряду записано, що в першому кварталі законопроект повинен бути прийнятий. Враховуючи, що сьогодні вже 23 лютого у нас дуже мало часу, щоб пройти цей шлях”, – заявив Ващенко.
За його словами, в законопроекті про державну службу передбачається створення Комісії вищого корпусу державної служби.
“Мова йде про введення механізму, згідно з яким у нас будуть з’являтися державні секретарі, керівники центральних органів виконавчої влади ‘’, – додав Ващенко.
Він також зазначив, що комісія буде затверджувати типові вимоги для посад вищого корпусу державної служби, організовувати конкурсний відбір і за його підсумками суб’єкту призначення (Президента, уряду, Верховній Раді) буде пропонуватися не менше трьох кандидатур.
“Це також і фільтр, який не дозволить безпідставно звільнити цих осіб з посад. Тому що чиновники вищого корпусу, згідно закону, будуть призначатися на 5 років. Якщо протягом цього терміну у міністра виникають професійні питання до державного секретаря, то для того, щоб його знати за посадою він повинен аргументовано представити свою позицію і не факт, що це буде підтримано “, – сказав Ващенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас