Президент Словаччини відвідає Україну в травні цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Словаччини відвідає Україну в травні цього року

Казна та Політика
74
Президент Словаччини Андрій Кіска відвідає Україну в травні цього року, повідомляє прес-центр президента України Петра Порошенка.
“Президент підтвердив своє запрошення президенту Словаччини відвідати Україну з візитом. Андрій Кіска повідомив про намір здійснити візит в Україну в травні цього року”, – говориться в повідомленні прес-центру.
Порошенко провів зустріч з президентом Словаччини, який взяв участь у святкуванні річниці Революції гідності в Україні.
Президенти обговорили ситуацію на Донбасі, в ході чого президент України підкреслив важливість координації зусиль європейських країн для забезпечення виконання Росією її зобов’язань за Мінським домовленостям. У свою чергу президент Словаччини сказав, що прибув до України, щоб сприяти мирному врегулюванню ситуації, “але, за його словами, важливим залишається обговорення “плану Б”, якщо Мінські домовленості не дадуть позитивного результату”.
Також Порошенко підкреслив важливість створення енергетичного хабу за участю Словаччини для забезпечення додаткових поставок газу в Україну і висловив задоволення рівнем співпраці у цій сфері. “Ми маємо стратегічні і дуже важливі для нас відносини між нашими країнами”,- сказав президент, особливо відзначивши тісну співпрацю з країнами “Вишеградської четвірки” (Словаччина, Угорщина, Чехія і Польща).
Президент Словаччини від імені свого народу висловив підтримку реформаторським крокам президента і уряду України і готовність сприяти їх реалізації. “Словаччина вірить вам. Більшість словаків підтримує Україну і чекає позитивні сигнали від вас. Словаччина не тільки говорить про підтримку, а й реально допомагає Україні і є справжнім адвокатом України в ЄС”, – зазначив Кіска.
Президент Словаччини також зазначив, що прибув до річницю Революції гідності, щоб підтримати європейські прагнення українців. “Майдан став символом рішення української нації стати частиною нашої демократичної Європи”, – зазначив Кіска.
Порошенко подякував Словаччині та іншим країнам “Вишеградської четвірки” за підтримку європейської інтеграції України та практичну допомогу на шляху реформ, а також гуманітарну допомогу в лікуванні та реабілітації українських військових, які отримали поранення в зоні бойових дій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас