За півроку споживання природного газу теплоенергетиками зменшилося на 1,2 млрд куб.м - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку споживання природного газу теплоенергетиками зменшилося на 1,2 млрд куб.м - Мінрегіон

Енергетика
551
Протягом серпня 2014 – січня 2015 теплогенеруючі та теплопостачальні підприємства України суттєво зменшили споживання природного газу, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
Згідно з інформацією НАК “Нафтогаз України” про використання природного газу по регіонах України, моніторинг та аналіз якої здійснюється Мінрегіоном в щоденному режимі, фактичний рівень споживання природного газу за вказаний період склав 4,5 млрд куб. м проти 5,7 млрд куб. м, спожитих за такий же період в 2013-2014 роках. Загальна економія природного газу склала 1,2 млрд куб м або 21% від торішніх показників споживання, – йдеться в повідомленні.
За словами директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Сергія Кушніра: “Ситуація пояснюється об’єктивними факторами, основним з яких стало різке зниження середньодобових температур зовнішнього повітря в Україні з самого початку опалювального сезону, починаючи з другої половини жовтня минулого року. І така тенденція ще більше посилилася протягом листопада – грудня”.
Рівень економії газу на рівні 1,2 млрд куб. м за півроку Сергій Кушнір називає вагомим.
Найбільше скорочення споживання природного газу протягом серпня 2014 – січні 2015 рр. в процентному співвідношенні було досягнуто теплопостачальними підприємствами Дніпропетровської області (-33% від показників споживання 2013-2014 років), Волинській (-27%), Закарпатській (-24%) та Житомирській (-23%) областей.
Сергій Кушнір зазначив, що робота щодо скорочення споживання і заміщення природного газу споживачами потребує посиленої уваги з боку місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас