Кабмін погоджуватиме керівників стратегічних підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін погоджуватиме керівників стратегічних підприємств

Казна та Політика
281
Уряд України погоджуватиме призначення керівників держпідприємств, що мають стратегічне значення для країни, а також держпідприємств, чистий дохід яких перевищує 200 млн грн на рік.
Про це йдеться в оприлюдненій в п’ятницю постанові Кабінету міністрів від 14 січня 2015 р. №53, якою уряд вніс зміни до порядку проведення конкурсного відбору керівників держпідприємств.
Уряд встановив, що призначення керівників держпідприємств тепер має здійснюватися виключно на конкурсних підставах, тоді як раніше рішення про необхідність проведення такого конкурсу приймав держорган, що керував держпідприємством.
Кабмін також встановив, що для визначення претендентів на посаду керівника особливо важливого для економіки підприємства (вартість активів якого перевищує 2 млрд грн або розмір чистого доходу якого перевищує 1,5 млрд грн на рік, а для банку – в статутному капіталі якого держава володіє більше 75%) Міністерство економічного розвитку і торгівлі створює комітет, до складу якого, крім глави МЕРТ, входять міністри фінансів, інфраструктури, енергетики та вугільної промисловості, аграрної політики та продовольства або їхні заступники, а також п’ять незалежних недержавних експертів, кандидатури яких погоджує Кабмін.
Як повідомлялося, Мінекономрозвитку розробило план з реформування системи управління держпідприємствами, який торкнеться системи управління держпідприємствами, подачі ними звітності та їх аудиту.
За даними Мінекономрозвитку, за підсумками першого півріччя 2014 року в Україні налічувалося 3374 державні підприємства, чисельність персоналу на яких становила 1,2 млн осіб. Сукупні активи держпідприємств становили 812,5 млрд грн, ступінь амортизації – 96,2%. Чистий дохід держпідприємств у січні-червні минулого року від реалізації склав 135,6 млрд грн, а чистий збиток – 67 млрд грн. При цьому з 100 найбільших підприємств тільки 47 були прибутковими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас