Надходження до бюджету Києва від земельного податку з початку року склали 144,4 млн грн - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надходження до бюджету Києва від земельного податку з початку року склали 144,4 млн грн - КМДА

Казна та Політика
146
Платники податку на землю з початку поточного року до 19 лютого сплатили до бюджету столиці 144, 36 млн грн, повідомила Київська міська державна адміністрація з посиланням на Головне управління (ГУ) Державної фіскальної служби (ДФС).
“Важливо, що плата за землю зараховується до відповідних місцевих бюджетів, отже, наповнює саме казну територіальних громад”, – наголошується в повідомленні.
При цьому в ГУДФС в Києві нагадали, що з 1 січня 2015 плата за землю виключена з переліку загальнодержавних податків і включена до складу податку на майно і стягується у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, а розмір такого податку встановлює місцева влада.
Як повідомлялося, 27 січня поточного року перший заступник голови міськдержадміністрації Ігор Ніконов заявив, що столична влада пропонує диференціювати податок на землю відповідно до напряму діяльності розташованого на земельній ділянці підприємства, при цьому ставка оподаткування для виробничого та невиробничого сектора повинна становити відповідно 1% і 3% нормативної грошової оцінки земель.
Щодо оподаткування нерухомого майна І.Ніконов повідомив, що столична влада розглядає можливість зниження максимальної ставки податку за 1 кв. м загальної площі на нерухомість до 1% з 2% мінімальної заробітної плати на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас