АМКУ відмовився задовольнити скарги двох компаній на порушення при закупівлі медвиробів і ліків від діабету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ відмовився задовольнити скарги двох компаній на порушення при закупівлі медвиробів і ліків від діабету

Казна та Політика
315
Антимонопольний комітет України (АМКУ) відмовився задовольнити скарги ТОВ “Діалсервіс” і ТОВ “Укрбіотехнологія-ТМ” (обидві – Київ) на порушення при проведенні закупівель медичних виробів та лікарських засобів.
Як повідомляє прес-служба АМКУ, зокрема, комітет відмовився задовольнити скаргу “Діалсервіса” на порушення комунальною установою “Обласна база спеціального медичного постачання” Житомирської обласної ради при проведенні закупівлі обладнання та витратних матеріалів для гемодіалізу.
Крім того, АМКУ відмовився задовольнити дві скарги компанії “Укрбіотехнологія-ТМ” на порушення при закупівлі препаратів для лікування цукрового діабету Обласною базою спеціального медичного постачання Житомирської облради.
Як повідомлялося, в січні АМКУ за підсумками розгляду скарги ТОВ “Діалсервіс” зобов’язав комунальний заклад “Обласна база спеціального медичного постачання” Житомирської облради змінити документацію конкурсних торгів із закупівлі обладнання та витратних матеріалів для гемодіалізу на порушення при проведенні закупівель.
ТОВ “Діалсервіс” займається оптовою та роздрібною торгівлею фармацевтичними товарами.
За даними Єдиного державного реєстру юросіб та фізосіб-підприємців України засновниками компанії є Олександр і Євген Батюк.
За даними ЗМІ, компанія неодноразово вигравала тендери на поставку матеріалів для гемодіалізу. У той же час в 2014 році вона зіткнулася з конкуренцією з боку німецької компанії B.Braun.
У лютому АМКУ припинив розгляд скарги ТОВ “Укрбіотехнологія-ТМ” на порушення законодавства при закупівлях препаратів для лікування цукрового діабету за держкошти в Житомирській області.
В кінці 2014 року АМКУ за результатами розгляду скарги ТОВ “Укрбіотехнологія-ТМ” про порушення законодавства КП “Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Херсонської області при проведенні закупівлі ліків (чотири лоти) за держкошти зобов’язав замовника відмінити процедуру закупівлі у зв’язку з невідповідністю пропозицій учасників конкурсних торгів вимогам тендерної документації.
Представники ряду пацієнтських організацій раніше заявляли, що “Укрбіотехнологія-ТМ”, подаючи скарги в АМКУ блокувала тендери також на закупівлю лікарських засобів для лікування гепатиту (пегінтоферони).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас