Україна поки не готова допустити до залізничної інфраструктури приватні локомотиви - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поки не готова допустити до залізничної інфраструктури приватні локомотиви - Мінінфраструктури

Казна та Політика
474
Допуск приватних локомотивів до залізничної інфраструктури України буде можливий приблизно через п’ять років, повідомив заступник міністра інфраструктури України Олександр Кава в ході конференції в посольстві Польщі, присвяченій доступу до залізничної інфраструктури країни, в Києві в четвер.
“Питання допуску приватних локомотивів – це питання широкої дискусії. Згідно з нашою програмою реформування (залізничної галузі – ІФ), про це можна буде говорити приблизно через п’ять років”, – сказав він.
У свою чергу директор з технічної політики Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) Ростислав Дьомін підкреслив, що виходячи з поточної ситуації та фінансових можливостей, у найближчі рік-два “Укрзалізниця” не зможе інвестувати в рухомий склад.
Посол Республіки Польща в Україні Генрик Литвин, зі свого боку, зазначив, що доступ приватних перевізників до залізничної інфраструктури є важливим фактором реформи залізниць України.
“Завдяки цій державі не потрібно буде інвестувати в рухомий склад, ці витрати можуть взяти на себе компанії, які займаються залізничними перевезеннями”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас