Радість для Фіскальної служби: платники податків заявили 2,87 млрд грн для податкового компромісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радість для Фіскальної служби: платники податків заявили 2,87 млрд грн для податкового компромісу

Казна та Політика
2203
Державна фіскальна служба (ДФС) України за місяць з дня набрання чинності законом про податковий компроміс станом на 17 лютого отримали 614 заяв платників податків на загальну суму 2,87 млрд грн, з якої 1,483 млрд грн припадає на податок на додану вартість (ПДВ) і 1,387 млрд грн – на податок на прибуток, повідомила прес-служба ДФС.
Як повідомив глава ДФС Ігор Білоус, якого цитує прес-служба, кількість платників податків, які хочуть досягти податкового компромісу, зростає кожну декаду в геометричній прогресії.
“Так, за останні дев’ять днів кількість учасників процедури компромісу зросла більш, ніж удвічі. Ще більшими темпами зростає сума коштів, сплачена підприємствами до державного бюджету на умовах податкового компромісу, яка, в порівнянні з даними на початок минулого тижня, збільшилася в 5,4 рази “, – констатував глава ДФС.
І.Білоус повідомив, що вже є перші приклади закриття кримінальних проваджень проти платників податків.
Як повідомлялося, поправки до Податкового кодексу щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу був прийнятий 25 грудня і набув чинності 17 січня 2015 року.
Відповідно до закону, при застосуванні процедури податкового компромісу платник повинен сплатити 5% суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов’язань. При цьому інші 95% такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас