У Раді пропонують провести стрес-тести всіх банків та створити держагентство "поганих активів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують провести стрес-тести всіх банків та створити держагентство "поганих активів"

Кредит&Депозит
1396
Голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка пропонує провести стрес-тести всіх банків країни і передати всі “погані” активи банків у новостворене державне агентство з відновлення активів.
Про це він заявив під час банківських слухань у Верховній Раді.
“У НБУ, по суті, є два варіанти для вирішення проблем з простроченою заборгованістю позичальників банків. Перший: покладатися на нових менеджерів або власників банку для його “очищення”. Тобто, максимально підвищити збір коштів за простроченими кредитами. Другий шлях: відокремити безнадійні кредити і передати у новостворене державне агентство з відновлення активів, яке спеціалізуватиметься на стягнення простроченої заборгованості з позичальників”, – сказав він.
Глава профільного комітету парламенту нагадав, що закон про спрощення капіталізації та реструктуризації банків передбачає обов’язкову діагностику проблемних установ.
“Але життя показує: коли проблеми видно неозброєним оком, то вже занадто пізно. Пропоную провести стрес-тести у всіх банках без винятку. І за результатами зобов’язати їх підготувати плани резервного фінансування. А вже після “генеральної чистки” проводити такі тотальні зовнішні обстеження раз на півроку”, – сказав С.Рибалка.
Голова профільного комітету також заявив про необхідність системних заходів з реструктуризації проблемних кредитів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас