В Аграрному фонді виявлено зловживань на 2 млрд грн - Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Аграрному фонді виявлено зловживань на 2 млрд грн - Мінагрополітики

Казна та Політика
460
Після внутрішньої перевірки діяльності ПАТ “Аграрний фонд” з’ясувалося, що попереднє керівництво фонду використовувало не за призначенням 2 млрд грн, повідомляє прес-служба міністерства.
За інформацією відомства, про це заявив в.о. голови ПАТ “Аграрний фонд” Андрій Радченко в інтерв’ю телеканалу “Київ”.
За словами Андрія Радченка, попереднє керівництво фонду розмістило ці гроші на депозитних рахунках банку, який згодом був визнаний неплатоспроможним і зараз знаходиться в процесі ліквідації.
ПАТ “Аграрний Фонд” був створений в 2013 році. Статутний фонд підприємства становив 5 млрд грн. В кінці лютого – початку березня 2014 2 млрд грн з цього статутного фонду попередніми керівниками підприємства були розміщені в” Брокбізнесбанку “. Це відверте шахрайство. Адже через кілька тижнів потому у “Брокбізнесбанк” була введена тимчасова адміністрація, і зараз установа знаходиться в процесі ліквідації “, – заявив Андрій Радченко.
Андрій Радченко також додав, що право розпоряджатися таким обсягом коштів належить до повноважень загальних зборів акціонерів, тобто, державі в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України чи Кабінету Міністрів України, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що в цей період ПАТ “Аграрний фонд” очолював Олександр Кірюков, а його першим заступником був Ігор Виходець.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас