ДФС знайшла порушення у 151 держкомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС знайшла порушення у 151 держкомпанії

Казна та Політика
411
За результатами перевірок, ДФС рекомендувала 151 держкомпанії піти на податковий компроміс. Про це розповів глава ДФС Ігор Білоус.
“Є велика проблема – це державні компанії. Це 151 компанія і більше 250 млн” компромісних “грошей”, – сказав він.
Суть дилеми для податківців у тому, що всі ці суб’єкти потрапляють під податковий компроміс, але стверджують, що у них немає ресурсів, щоб одномоментно погасити навіть 5% від суми порушень. Якщо вони не погодяться на компроміс, ДФС піде звичайним шляхом і донарахує зобов’язання на ПДВ і податку на прибуток у повному обсязі. Оскільки суми там великі, всі вони відразу потрапляють під кримінальну відповідальність по 212 ст. (“ухилення від сплати податків”). При цьому хто буде нести відповідальність, теж не зовсім зрозуміло.
“Простити такі суми – це не вихід. З іншого боку, це державні компанії, гроші туди йдуть з однієї кишені, ганяти їх по колу не має сенсу”.
Нагадаємо, що Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу”, який Верховна Рада України прийняла 25 грудня 2014, набув чинності 17 січня 2015 року.
Відповідно до закону, при застосуванні процедури податкового компромісу платник повинен сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов’язань. При цьому інші 95% такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня нараховуватися не будуть.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас