Перевірка "Українське Дунайське пароплавство" пов'язана з виявленими правоохоронцями фактами зловживань на підприємстві - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевірка "Українське Дунайське пароплавство" пов'язана з виявленими правоохоронцями фактами зловживань на підприємстві - Мінінфраструктури

Казна та Політика
228
Перевірка ПАТ “Українське Дунайське пароплавство” (УДП, Ізмаїл Одеської обл.) проводиться в якості реагування на звернення від правоохоронних органів і Ради нацбезпеки і оборони з приводу фактів зловживань, що надійшли до Міністерства інфраструктури, щодо виведення держкоштів в офшори та інших порушень на підприємстві.
Про це написав заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в мережі Facebook.
“У зв’язку з цим був викликаний керівник даної компанії, ознайомлений з цими зверненнями, результатами попередньої оцінки міністерством реального фінансового стану, наказами про проведення перевірки та відсторонення його на час перевірки. Для нормального функціонування УДП до завершення перевірки тимчасово призначений інший чоловік з цієї ж галузі . Мушу зазначити, що перевірка є об’єктивною “, – написав заступник міністра інфраструктури.
Як повідомлялося, керівник УДП Дмитро Баринов 16 лютого написав на сторінці УДП в мережі Facebook про проведення перевірки на підприємстві. “Комісія у складі 15 осіб дивно збіглася з моєю відмовою на пропозицію заступників міністра звільнитися за власним бажанням”, – написав він.
Пізніше стало відомо, що Мінінфраструктури наказом №15-О від 12 лютого 2015 затвердив з 16 лютого виконуючим обов’язки голови правління УДП Олександра Кравченка, який раніше обіймав посаду керівника компанії Deutsch-Ukrainische Verkehrs GmbH (DUV, Регенсбург, Німеччина). Іншим наказом міністерства №14-О від 12 лютого Д.Баринов був відсторонений від посади голови УДП.
Д.Баринов ж у своєму повідомленні на Facebook назвав А.Кравченка “особистим другом і довіреною особою” першого заступника міністра інфраструктури України Володимира Шульмейстера.
УДП здійснює понад 30% транспортних перевезень по Дунаю. Його флот налічує майже 400 самохідних та несамохідних річкових і 30 морських судів. Основу дунайських перевезень флоту складає українська металургійна сировина, що поставляється для різних споживачів у придунайських країнах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас