Проект нової Класифікації первинного житла в Києві планують завершити через 1-1,5 міс. - CDS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект нової Класифікації первинного житла в Києві планують завершити через 1-1,5 міс. - CDS

Казна та Політика
365
Консалтингова компанія City Development Solutions (CDS, Київ) планує через місяць-півтора завершити підготовку підсумкового проекту планованої до впровадження в Києві нової Класифікації багатоквартирних об’єктів первинного ринку житлової нерухомості (КМОПРЖН), повідомила директор компанії Ярослава Чапко.
“Я думаю, що протягом місяця-півтора ми постараємося інкорпорувати сьогоднішні результати обговорення”, – сказала вона в ході “круглого столу” з обговорення проекту в Києві у вівторок.
За словами Я.Чапко, на сьогодні учасники ринку житлової нерухомості Києва для визначення рівня і статусу об’єкта оперують такими п’ятьма основними класифікаціями як “соціальне житло”, а також “економ-клас”, “бізнес-клас”, “преміум-клас” і “де люкс”.
У новій же класифікації відсутнє таке визначення як “соціальне житло”, яке замінене терміном економ-клас, а останній – терміном комфорт-клас.
Відповідно до представленого в ході “круглого столу” проекту нової Класифікації, розробленої CDS за участю як галузевих об’єднань та професійних учасників ринку нерухомості, так і громадськості планується впровадження таких основних напрямів як бюджетне і престижне житло, що включають два і три класи відповідно.
У свою чергу бюджетне житло буде включати класи “економ” і “комфорт”, престижне – “бізнес”, “преміум” і “де люкс”.
Згідно з проектом Класифікації, загальні критерії визначення класу об’єкта включають такі показники як кількість квартир на поверсі (до 50-250 од.), площа квартир і висота стель (2,5-2,7 м; 3 м і більше), наявність парковки і особливості планування квартири.
Серед інших критеріїв: місце розташування (в системі міста, щодо рекреаційних зон, громадського транспорту та соціально-побутової та торговельної інфраструктури) і зовнішній вигляд (архітектурний проект, технологія будівництва і матеріал, що викоритовується для зовнішніх стін, оздоблення фасадів та місць загального користування, благоустрій прибудинкової території ).
Проект також передбачає при визначенні класу об’єкта враховувати показник інженерних систем (водо-, тепло- та електропостачання, категорія ліфта та ін.), комфорт жителів (щільність забудови, інфраструктура, наявність охорони, управління об’єктом) і оснащення квартир (скління, вхідні двері, радіатори опалення, слабкострумові та комунікаційні мережі).
Як повідомлялося, CDS як ініціатор впровадження Класифікації в Києві вперше презентувала і винесла на публічне обговорення учасників ринку проект такої класифікації на початку червня 2014 за участю, зокрема Ukrainian Real Estate Club (URE Club).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас