Україна планує заощадити $15 млрд за 4 роки від переговорів з кредиторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує заощадити $15 млрд за 4 роки від переговорів з кредиторами

Казна та Політика
758
Україна розраховує за підсумками консультацій з кредиторами, початок яких заплановано після схвалення Міжнародним валютним фондом (МВФ) нової програми розширеного фінансування EFF, скоротити виплати по ньому в найближчі роки на $15 млрд, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.
На прес-конференції вона уточнила, що цифра закладена в оцінку загального розміру фінансової допомоги Україні в найближчі чотири роки в $40 млрд, яку раніше оприлюднила глава МВФ Крістін Лагард.
Глава Мінфіну ухилилася від відповіді на запитання, що робитиме Україна у разі відмови Росії від реструктуризації єврооблігацій на $3 млрд із погашенням у грудні 2015 року.
“Ми починаємо консультації з нашими зовнішніми кредиторами тільки після того, як ми отримаємо добро ради директорів МВФ (за програмою EFF – ред.). Консультації будуть з усіма нашими зовнішніми кредиторами. Ми запрошуємо всіх наших кредиторів взяти участь у наших переговорах”, – підкреслила Н.Яресько.
Як повідомлялося, розмір програми EFF становить близько $17,5 млрд. За словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, її схвалення відкриє Україні допомогу інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів, що збільшить суму підтримки до $25 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас