Торік ліквідовано понад 3 млн кв. м ям на дорогах - "Укравтодор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торік ліквідовано понад 3 млн кв. м ям на дорогах - "Укравтодор"

Казна та Політика
340
Більш 3,1 млн кв.м ям на протяжності автомобільних доріг загального користування в майже 40 тис. км були ліквідовані дорожніми підприємствами та організаціями протягом 2014 року. Про це повідомили в прес-службі “Укравтодору”.
За даними Укравтодору, активно дорожники працювали в Дніпропетровській, Вінницькій і Чернігівській областях, де протягом 12 місяців були усунені більше 90% виявлених деформацій дорожнього покриття. Трохи менші показники, а саме 80-86%, у Хмельницькій, Кіровоградській, Запорізькій, Волинській, Черкаській, Тернопільській, Чернівецькій, Рівненській, Херсонській і Полтавській областях.
Найбільший залишок ям, а саме 57-60%, станом на кінець 2014 року зафіксовано в Одеському, Львівському та Івано-Франківському регіонах, де через значні площі деформацій дорожнього покриття: 757 тис. м кв, 447 тис. м кв і 300 тис . м кв – відповідно, дорожникам вдалося ліквідувати лише 40-43%. І це при тому, що темпи виконання робіт у цих регіонах були одними з найвищих серед усіх областей.
Загалом, минулого року по всій території України було відремонтовано ямковим ремонтом лише 66% від усієї площі ураження, адже, за даними Служби автомобільних доріг, протягом 2014-го від деформацій постраждали покриття автомобільних доріг протяжністю понад 53 тисяч км, загальною площею 4 , 8 млн. м2.
Дорожники пояснюють: обмежене та несвоєчасне фінансування не дозволило виконати всі роботи в повному обсязі, а також змусило застосовувати доступні і перевірені роками спрощені технології.
За звітами САД, найбільша кількість робіт, а саме більше 42% було виконано за традиційною технологією із застосуванням гарячого асфальтобетону, 19% – методом просочування з використанням чорного щебеню, 11% – струменевим методом, інші – за допомогою розігріву, литим і холодним асфальтобетоном, а також іншими сумішами.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас