В Україні можуть ввести збір на розвиток національного кіно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести збір на розвиток національного кіно

Казна та Політика
1037
Голова Державного агентства з питань кіно України Пилип Іллєнко прогнозує введення збору на розвиток українського кіно.
“Найближчим часом проект відповідного закону (про збір на кіно, – ред.), після узгодження з міністерствами та центральними органами виконавчої влади, буде винесено на розгляд уряду, і, у разі його схвалення урядом, буде внесений в Раду”, – заявив Іллєнко.
На його думку, введення подібного збору є необхідним для розвитку національного кіномистецтва.
“Я прихильник подібної стратегії і необхідності введення такого збору, оскільки це світова практика. У Франції вона була реалізована ще в 50-х рр., у Польщі – в 2004 р, і це призвело до бурхливого розвитку кіноіндустрії. Це необхідний крок, без цього кроку я взагалі не бачу перспективи розвитку українського кіно, тобто будемо називати речі своїми іменами: або ми вводимо збір, або у нас не буде національного кіно “, – додав голова Держкіно.
Він підкреслив, що ідея введення збору на національне кіно актуальна, але не нова.
“Перший раз вона з’явилася і була матеріалізована у вигляді відповідних проектів ще в 1992-1993 рр., коли в Україні діяв Державний фонд кінематографії. Тоді його очолював мій батько Юрій Іллєнко, який цю концепцію збору на розвиток кіно і розробив. Потім цей фонд був ліквідований, і на деякий час ідея спецзбору відсунулася на другий план. Тобто цій ідеї вже більше 20 років “, – розповів Іллєнко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас