В Україні можуть бути створені 750 громад - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть бути створені 750 громад - віце-прем'єр

Казна та Політика
870
В рамках адміністративно-територіальної реформи в Україні планується замість 468 районів створити 750 територіальних громад, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
“У нас зараз є 468 районів. Є пропозиція, щоб зробити 750 громад, які будуть більш доступні для надання адміністративних послуг”, – сказав Г. Зубко журналістам на засідання міських голів міст районного значення в п’ятницю.
Він зазначив, що питання децентралізації необхідно розглядати саме на рівні обласних рад, щоб визначитися, яким чином сформувати громади, які мали б можливості для подальшого розвитку. За словами віце-прем’єра, з цією метою Кабінет міністрів має намір відкрити в кожному обласному центрі офіси уповноважених представників уряду, завданням яких буде виробити алгоритм створення укрупнення громад.
“Плани дуже амбітні. Нам необхідно найближчим часом провести обговорення в обласних центрах, відкрити офіси уповноважених представник уряду, щоб ми могли направити консультантів від Європейського союзу, щоб на базі цих офісів могли створюватися агентства, які могли б проводити консультації з громадами, вивчити їх стан”, – сказав Г.Зубко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас