Раді запропонували встановити відповідальність за самовільне розміщення тимчасових споруд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді запропонували встановити відповідальність за самовільне розміщення тимчасових споруд

Казна та Політика
1335
Народні депутати Єгор Фірсов, Сергій Алексєєв і Наталія Новак зареєстрували проект закону “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за самовільне розміщення тимчасових споруд”. Про це повідомили в прес-службі “УДАРу”.
Автори законопроекту вважають, що його прийняття сприятиме підвищенню рівня свідомості фізичних та юридичних осіб, дозволить посилити вплив держави на осіб, які вчиняють такі правопорушення, і значно поліпшити благоустрій населених пунктів.
Законопроектом пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новою статтею 152-2, у якій передбачено, що самовільне, тобто таке, що порушує встановлений законодавством порядок розміщення на території населених пунктів, а також за їх межами, тимчасових споруд тягне за собою накладення штрафу від 300 (5100 грн) до 500 (8500 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тимчасових споруд.
“Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, – тягнуть за собою накладення штрафу від 500 (8500 грн) до 600 (10 200 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тимчасових споруд. Систематичне вчинення таких дій тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 600 (10 200 грн) до 900 (15300 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тимчасових споруд”, – зазначив Сергій Алексєєв.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас