Закон про захист прав інвесторів просуне Україну в рейтингу ведення бізнесу - голова департаменту НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про захист прав інвесторів просуне Україну в рейтингу ведення бізнесу - голова департаменту НБУ

Казна та Політика
423
Закон про захист прав інвесторів, ініційований Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), зможе поліпшити позиції України в рейтингу простоти ведення бізнесу (Doing Business) Світового банку.
Як повідомив голова департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку України Леонід Антоненко на своїй сторінці Фейсбук, “результати з’являться, коли ми введемо інститут “тіньових директорів” і врегулюємо діяльність керуючих компаній.
Крім того, Л.Антоненко вказав на основні, на його думку, досягнення законопроекту:
1. Квазі-публічним компаніям дозволено перереєструватися в приватні АТ, при цьому знімаються обмеження по кількості акціонерів у приватних АТ. Переважне право купівлі продаваних акцій може бути передбачено в статутах лише тих ПрАТ, кількість акціонерів у яких не перевищує 100.
2. Угоди з зацікавленістю (конфліктом інтересів) можуть бути схвалені лише голосами незацікавлених акціонерів або – невеликі угоди – голосами незацікавлених членів наглядових рад.
3. Істотні міноритарні акціонери (5% і більше) отримують право позову до посадових осіб АТ за збитки, завдані цими особами внаслідок порушення їхніх обов’язків по відношенню до компанії (похідний позов).
За словами Л.Антоненка, ці та інші питання, що стосуються зазначеного законопроекту будуть обговорюватися на засіданні комітету з корпоративного права та фондового ринку Асоціації правників України наступного тижня в четвер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас