Україна відновила імпорт газу через Польщу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відновила імпорт газу через Польщу

Енергетика
152
У січні поточного року Україна скоротила імпорт газу на 20% порівняно з січнем 2014 року – до 2 млрд кубометрів
Україна сьогодні, 12 лютого, відновила імпорт природного газу через територію Польщі, поставки якого були зупинені з 1 січня 2015 року, сказав керівник відділу зв’язків з громадськістю “Укртрансгазу” Максим Белявський.
“Підтверджуємо, що з’явилася, про відновлення з 12 лютого поставок газу з території Польщі в Україну на рівні близько 110 тис. куб. м на добу”, – сказав Белявський.
Також він розповів, що станом на 10 лютого з Європи надійшло 43 млн куб. м газу. З них 5 млн припадає на поставки через територію Угорщини.
За словами Білявського, в лютому Україна імпортувала 29,3 млн куб. м газу з боку Угорщини.
Як повідомлялося, 5 лютого Україна відновила імпорт природного газу через територію Угорщини, поставок якого не було з початку лютого поточного року.
4 лютого прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Міністерство палива та енергетики України спільно з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» повинні в літній період закачати в підземні газові сховища країни максимально можливий обсяг газу за максимально прийнятною для України ціною, а також скоротити наскільки можливо імпорт газу з Російської Федерації.
У січні поточного року Україна скоротила імпорт газу на 20% порівняно з січнем 2014 року – до 2 млрд кубометрів. З Європи в січні було імпортовано 1,1 млрд кубометрів газу. Зокрема, зі Словаччини було поставлено 1 млрд кубометрів «блакитного палива», а з Угорщини – 0,1 млрд. При цьому імпорт газу з Росії склав 0,9 млрд кубометрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас