Рада прийняла закон про дерегуляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закон про дерегуляцію

Казна та Політика
2034
Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1580 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)”. За відповідне рішення проголосували 260 нардепів з 226 мінімально необхідних.
Як наголошується в пояснювальній записці, метою законопроекту є дерегуляція господарської діяльності, що дасть можливість Україні підвищити позицію в рейтингу Doing Business.
Зокрема пропонується ліквідація дозвільних центрів, як окремої складової центрів надання адміністративних послуг, та надання адміністративних послуг з видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності через центри надання адміністративних послуг (із збільшенням кількості таких центрів) та посилення відповідальності адміністратора за невиконання посадових обов’язків.
“Два місяці ми йшли до того, щоб затвердити цей закон. В умовах військової та економічної агресії, а також обмежених фінансових можливостей держави, дерегуляція є дуже сильним і єдиним можливістю для того, щоб піднімати економіку. І треба цю можливість використовувати”, – заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, який був присутній в сесійній залі під час розгляду цього закону в Раді.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас