Для отримання допомоги МВФ потрібні зміни в бюджеті - Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для отримання допомоги МВФ потрібні зміни в бюджеті - Яресько

Казна та Політика
1394
Фінансова допомога МВФ буде узгоджена протягом наступних чотирьох тижнів.
Міністр фінансів Наталія Яресько сьогодні заявила, що для узгодження з Радою директорів МВФ фінансової допомоги, Україна повинна здійснити ряд кроків.
Серед інших, Україна повинна внести зміни до бюджету, які передбачають збільшення соціальних витрат для захисту малозабезпечених людей при піднятті тарифів на газ та опалення.
Як відомо, підвищення тарифів є частиною домовленостей між МВФ і Україною. Воно має на меті досягнення бездефіцитності “Нафтогазу” до 2017 року.
Додамо також, в області грошово-кредитної політики програма співпраці України і МВФ передбачає збереження гнучкого курсу гривні і підтримку реформи і стабілізації банківської системи.
Крім того, змінами до бюджету передбачено перегляд деяких спеціальних пенсій для відновлення соціальної справедливості та зменшення тиску на бюджет.
Пані Яресько сьогодні також додала, що на сьогодні програма співпраці з МВФ не передбачає підвищення пенсійного віку, але, за її словами, уряд готує свої пропозиції щодо пенсійної реформи, які “приведуть нас до європейських стандартів”.
Додамо, сьогодні МВФ погодив виділення Україні 17,5 млрд доларів допомоги.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас