Третина експорту української сільгосппродукції в 2014 р. припала на ЄС - Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина експорту української сільгосппродукції в 2014 р. припала на ЄС - Мінагрополітики

Казна та Політика
337
У структурі аграрного експорту України в 2014 році європейський ринок зайняв близько третини, тоді як роком раніше – п’яту частину.
Такі дані оприлюднила заступник міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Владислава Рутицька на Agri&Food Export Forum 2015 в Києві в четвер.
“Якщо говорити про торгівлю сільгосппродукцією (ЄС – ІФ) в 2014 р.: оборот склав $7 млрд 690 млн. Експорт – $5 млрд”, – навела цифри вона.
За словами заступника міністра, основними покупцями української аграрної продукції в минулому році були Іспанія, Польща, Голландія, Італія та Німеччина.
В.Рутицька також додала, що по ряду товарних позицій торік вдалося повністю вичерпати квоти на поставку в ЄС.
“Якщо говорити про використання квот у 2014 році, у нас є лідери. Я хочу відзначити і подякувати виробникам зернових, томатної пасти, меду, курятини та іншої продукції, які вичерпали свої квоти ще до закінчення року, приблизно, в перші дев’ять місяців” , – сказала заступник міністра з питань євроінтеграції.
Як повідомив журналістам міністр агрополітики та продовольства Олексій Павленко, в даний час питання збільшення європейських квот відпрацьовується в рамках робочої групи з економрозвитку. Це тривалий процес, може затягнутися до року, зазначив міністр.
Він висловив надію на те, що до кінця поточного року Україна виведе на європейський ринок молочну продукцію.
“Нам потрібно в загальних цифрах відпрацювати понад 169 різних регламентів, нормативних актів і законів. Це по молоку і м’ясу, свинині та яловичині”, – додав О.Павленко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас