Україна отримає близько $215 млн на реформу охорони здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає близько $215 млн на реформу охорони здоров'я

Кредит&Депозит
304
Угода між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо впровадження в Україні проекту “Покращення охорони здоров’я на службі людей”, в рамках якої Україна отримає близько $215 млн, підписав міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі і керівник програми Світового банку по Україні, Білорусі, Молдові Паоло Беллі .
Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я у четвер, А.Квіташвілі підписав документ на виконання розпорядження президента України “Про делегацію України для участі у переговорах з МБРР щодо укладення угоди про позику”.
За словами міністра, залучена позика дозволить прискорити процес реформування української медицини.
Впровадження проекту “Покращення охорони здоров’я на службі людей” сприятиме розвитку медичної інфраструктури та підвищенню якості медичних послуг в 8 областях України. Зокрема, мова йде про інвестиції, спрямовані на впровадження нового фінансового механізму в медичній сфері, профілактику, раннє виявлення та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань, удосконалення первинної медико-санітарної допомоги, приведення нормативно-правових актів у відповідність до кращих світових стандартів.
Реалізація проекту розрахована на п’ять років і має обсяг фінансування в $261 млн, з яких близько $215 млн надається СБ.
Угода визначає показники ефективності проекту, порядок проведення фінансового моніторингу, стандарти і терміни аудиту, заходи, пов’язані з екологічними та соціальними ризиками.
Ратифікація угоди дирекцією МБРР попередньо запланована на 4 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас