Кабмін готовий знову переглянути розміри єдиного соцвнеску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін готовий знову переглянути розміри єдиного соцвнеску

Казна та Політика
3346
Кабінет міністрів України готовий переглянути прийняте раніше рішення про критерії зниження ставок єдиного соціального внеску (ЄСВ) для роботодавців і має намір закріпити нову, вдосконалену модель справляння ЄСВ окремим законом. Про це заявив в ході розширеного засідання уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Запроваджена формула повинна була стимулювати детінізацію зарплат, вона була запропонована парламентською коаліцією і стала умовою голосування за весь пакет запропонованих урядом змін, – сказав Яценюк. – Однак, на превеликий жаль, наші партнери по парламенту запропонували модель, яка не працює. І це я кажу до того, щоб всі розуміли міру відповідальності. Водночас, ми як уряд готові переглянути законопроект, і він буде поданий в рамках загального пакету законів за програмою реформ, і дати можливість вивести з тіні і стимулювати до того, що чим більше зарплати платиш, тим менше податку вносити до держбюджету “.
Яценюк зазначив, що “не всі експерименти, які пропонуються, є ефективними”.
Як повідомлялося, раніше глава уряду зазначав, що ухвалений парламентом наприкінці грудня 2014 принцип і механізм стягування єдиного соціального внеску (ЄСВ) на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, як ключового податку на фонд заробітної плати в країні і основного джерела доходів Пенсійного фонду, може бути переглянутий після детального аналізу.
Закон “Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці” передбачає зменшення сплати єдиного соціального внеску з нині діючої ставки 41% до 16,4%. Ключовими умовами для такого зниження ставки для роботодавців-платників податків повинні стати: збільшення фонду оплати праці на 30%, встановлення середньої зарплати в розмірі не менше трьох мінімальних (понад 3600 грн) і виконання умов щодо подальшої детінізації зарплат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас