ГПУ підозрює співробітників «Укрзалізниці» у нанесенні державі збитків майже на 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ підозрює співробітників «Укрзалізниці» у нанесенні державі збитків майже на 1 млн грн

Казна та Політика
240
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо службових осіб «Укрзалізниці» у зв’язку з нанесенням збитків державі на суму 950 тис. грн, повідомила прес-служба відомства.
Згідно з повідомленням прес-служби ГПУ, Управління нагляду у кримінальному провадженні в сфері транспорту Генеральної прокуратури 4 лютого 2015 внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про правопорушення згідно ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем.
«Такими діями службові особи« Укрзалізниці »заподіяли шкоду державним інтересам на суму 950 тис. грн. Триває досудове розслідування », – йдеться в повідомленні.
Як повідомили представники Генпрокуратури, встановлено, що службові особи “Укрзалізниці”, незважаючи на численний штат правового департаменту в складі адміністрації, діючи умисно, в інтересах однієї з приватних адвокатських фірм, уклали договір про надання юридичних послуг. При цьому документ був укладений з порушенням законодавства у сфері державних закупівель, а саме – без процедури конкурсних торгів.
Як повідомлялося, у вересні 2014 року Кабінет міністрів у відповідь на звернення силових структур відсторонив керівництво «Укрзалізниці» і ініціював проведення перевірки фінансово-господарської діяльності відомства. За підсумками проведеної перевірки порушень в роботі “Укрзалізниці” виявлено не було.
В ході обшуку Службою безпеки України головного офісу «Укрзалізниці», будівлі структурного підрозділу «Укрзалізниці» – державного підприємства «Укрзалізничпостач», і приватних приміщень їх керівників, було вилучено більше 7 млн грн і 1 млн доларів готівкою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас