Україна почне консультації з кредиторами після досягнення угоди з МВФ - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почне консультації з кредиторами після досягнення угоди з МВФ - Мінфін

Казна та Політика
399
Україна планує розпочати консультації з утримувачами її суверенних облігацій з метою поліпшення середньострокової боргової стійкості в березні після досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомили у прес-службі Міністерства фінансів з посиланням на слова міністра Наталії Яресько.
“Україна почне проводити консультації з усіма власниками її суверенних єврооблігацій після того, як досягне угоди з МВФ. Ці консультації з кредиторами, як я сподіваюся, почнуться на початку березня”, – процитували агентству міністра.
У прес-службі уточнили, що Україна не зверталася до Росії з приводу реструктуризації єврооблігацій з погашенням у грудні 2015 року, розміщених в грудні 2013 року на $3 млрд.
Як повідомлялося, Н.Яресько 21 січня заявила, що Україна подала заявку МВФ на нову чотирирічну програму розширеного фінансування EFF і проведе консультації з кредиторами з метою поліпшення середньострокової боргової стійкості. Пізніше вона уточнила, що консультації будуть проводитися з усіма кредиторами, у тому числі і з Росією. “Ми не виділяємо одних чи інших кредиторів”, – сказала голова українського Мінфіну.
Підсумки роботи місії МВФ, що працює в Києві, за новою програмою розширеного фінансування очікуються до кінця поточного тижня. У разі її позитивних рекомендацій, рада директорів Фонду може виділити кошти до кінця лютого-на початку березня, що відкриє Україні значне додаткове фінансування інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів. За повідомленнями західних ЗМІ, сума такого фінансового пакету може досягати $40 млрд.
Для проведення консультацій з кредиторами України найняла інвестиційний банк Lazard.
Міністр фінансів Російської Федерації Антон Силуанов 10 лютого заявив, що Україна в січні звернулася до Росії з проханням про реструктуризацію її боргу, однак РФ зацікавлена в поверненні валютних коштів, вкладених в українські євробонди, і не готова до розстрочення або відстрочення щодо погашення цих зобов’язань.
Сукупний зовнішній борг України в 2014 році зріс на $1,22 млрд, або на 3,3% – до $38,8 млрд, з них єврооблігації на $18,1 млрд (виключаючи єврооблігації під гарантії уряду США на $1 млрд, розміщені у 2014 році ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас