Кабмін дозволив перевірити роботу 170 енергокомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив перевірити роботу 170 енергокомпаній

Енергетика
275
Кабінет міністрів України дозволив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), з лютого по червень 2015 здійснювати перевірки діяльності підприємств енергетичної сфери.
Як йдеться в постанові уряду №85-р від 9 лютого, до переліку увійшли 170 підприємств державної та приватної форми власності.
Згідно з документом, здійснювати перевірки було дозволено з метою забезпечення надійного та безпечного функціонування об’єднаної енергетичної системи України, запобігання виникненню аварійних ситуацій на об’єктах паливно-енергетичного комплексу, вжиття належних заходів щодо поліпшення стану розрахунків за енергоносії, оптимізації використання паливно-енергетичних ресурсів.
Крім того, для недопущення зростання соціальної напруженості через зловживання монопольним становищем суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на ринках електричної енергії, нафти і нафтопродуктів, природного і скрапленого газу, а також розподілу електроенергії і природного газу, у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення , забезпечення цільового використання такими суб’єктами засобів і для належного виконання інвестиційних програм.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів на початку січня продовжив на півроку дію мораторію на перевірки всіх суб’єктів господарювання, крім фіскальних перевірок, який був введений в серпні 2014 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас