Мінімальні зарплати і пенсії українців виростуть на 13% з 1 грудня 2015 року, - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальні зарплати і пенсії українців виростуть на 13% з 1 грудня 2015 року, - міністр

Казна та Політика
1365
Розмір мінімальної зарплати і пенсії виросте з 1 грудня 2015 в середньому на 13%, заявив в ефірі одного з телеканалів міністр соціальної політики України Павло Розенко.
«Треба розуміти, що соціальна політика і пенсійна політика – це похідна. Похідна від стану економіки, від заробітних плат. Я не хотів би говорити про те, що ось колись стабілізується економіка, тоді … (ми зможемо підвищити пенсії – УНІАН). Ситуація в економіці дійсно непроста, практично три роки у нас падіння економіки, при цьому пенсійні виплати виплачуються в повному обсязі, – сказав Розенко. – І ми не зупиняємося, ми не говоримо, ось, мовляв, економіка не працює – ми нічого зробити не можемо. Ні, ми проводимо реформи. Ми чітко сказали, що наслідком реформ має стати збільшення пенсії, заробітних плат. Ми запланували, і в бюджеті це зафіксовано, що з 1 грудня 2015 року передбачається збільшення прожиткового мінімуму, мінімальних пенсій, мінімальних зарплат в Україні на 13% ».
Він нагадав, що в 2014 році зростання соціальних виплат було заморожено. І тому зростання виплат, що готувалося, – це вже суттєвий результат роботи соціальних служб.
Крім того, Розенко прокоментував механізм виходу на пенсію жінок у віці 55 років. Він підкреслив, що така норма залишається в законодавстві, але вимагає, щоб жінка,яка досягла пенсійного віку, не зберігала за собою робочого місця. «Змін ніяких немає. Верховна Рада продовжила дію цієї норми (про вихід на пенсію в 55 років – УНІАН), ми не проти дії норми, коли жінка може і далі виходити на пенсію в 55 років. Але за умови виконання кількох умов: треба звільнитися з роботи і за кожен місяць недоробки до пенсійного віку, коли жінка могла б вийти на пенсію, знімається 0,5% пенсії », – сказав Розенко.
Розмір мінімальної зарплати і пенсії виросте з 1 грудня 2015 в середньому на 13%, заявив в ефірі одного з телеканалів міністр соціальної політики України Павло Розенко.
Як повідомлялося, на поточний момент в Україні налічується більше 13 млн пенсіонерів, а середня пенсія по країні складає близько 1670 грн при призначеній законом мінімальній зарплаті 1218 грн.
Виплати пенсій в Україні проводяться регулярно з 4 по 25 число кожного місяця, при цьому щомісячний транш складає близько 20-21 млрд грн.
Кабмін прийняв рішення не здійснювати з 1 грудня 2014 соціальні виплати громадянам, які перебувають на територіях, що не контролюються українською владою. У той же час, як зазначав Розенко, всі виплати жителям Донецької та Луганської областей нараховуються на особисті рахунки і будуть виплачені відразу ж, як тільки вони переїдуть на контрольовану Україною територію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас