У Гонконгу зникла біржа Bitcoin із $387 млн на рахунках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонконгу зникла біржа Bitcoin із $387 млн на рахунках

Валюта
4419
З Гонконгу надійшли відомості про зникнення місцевої біржі криптовалюти MyCoin. На рахунках закритою майданчика було заблоковано $386, 9 млн фондів інвесторів. Передбачувані втрати кожного вкладника будуть досить суттєвими, враховуючи те, що загальна кількість Bitcoin в світі не перевищує $3 млрд.
На момент зникнення біржа налічувала 3 тис. інвесторів, кожен з яких зберігав на своїх рахунках близько $12 тис.
Про проблеми на біржі стало відомо після того, як у п’ятницю близько 30 осіб звернулися з петицією до одного з представників місцевої законодавчої ради.
Поліції вже вдалося з’ясувати, що компанія ніколи не виконувала функції справжньої біржі Bitcoin. Показання потерпілих свідчать про те, що творці проекту використовували підроблені Bitcoin-торги для приманки інвесторів.
Зловмисники закликали вигідно вкладати гроші і обіцяли повернути вклади всім інвесторам відразу після переходу на більш високий рівень, який вимагав залучення нових клієнтів.
Серед інших заохочень за залучення нових клієнтів, керівники піраміди використовували різні призи, у тому числі автомобілі Mercedes-Benz.
Злочинці обіцяли повернути вклади протягом чотирьох місяців. Проте минулого місяця біржа закрилася у зв’язку з технічними неполадками і досі не відновила роботу.
Інцидент може призвести до більш жорсткого регулювання діяльності гонконгських компаній, які працюють в сфері Bitcoin
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас