Рада має 12 лютого прийняти в цілому закон про Антикорупційне бюро - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має 12 лютого прийняти в цілому закон про Антикорупційне бюро - Гройсман

Казна та Політика
210
Верховна Рада в четвер має прийняти в цілому закон про діяльність Національного антикорупційного бюро, заявляє спікер парламенту Володимир Гройсман.
“Цей тиждень є не менш важливим, оскільки саме на цьому тижні повинні прийняти закон в остаточній редакції про Антикорупційне бюро, щоб створити дієвий механізм у боротьбі з корупцією, і ця робота ведеться, і на четвер він (закон – ІФ) у нас стоїть” , – сказав він на засіданні погоджувальної ради в понеділок.
Гройсман висловив сподівання, що цей закон буде прийнятий, і таким чином “буде дана підтримка роботі Антикорупційного бюро”.
Гройсман також повідомив, що не менш важливий законопроект, який має розглянути Верховна Рада, – це “закон про справедливий суд”. За його словами, планується, що цей закон буде розглянутий у четвер.
Спікер парламенту висловив сподівання, що до четверга буде вироблена узгоджена позиція щодо даного законопроекту, “для того, щоб прийняти його”.
Крім того, голова Верховної Ради повідомив, що в четвер парламент планує розглянути в другому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються реформування органів внутрішніх справ.
За словами В.Гройсмана, також очікується, що президент України Петро Порошенко передасть до Верховної Ради законопроект про відповідальність власників банків.
“Ще один важливий законопроект. Я думаю, що він надійде від президента, щодо відповідальності власників банків. Ми знаємо про те, що тут є проблеми, коли вкладники страждають, а власники, які вивели кошти за кордон, ніякої відповідальності не несуть, і це потрібно врегулювати в рамках закону”, – підкреслив голова Верховної Ради.
Як повідомлялося, 3 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства України з питань протидії корупції.
За словами народного депутата України Віктора Чумака (фракція “Блок Петра Порошенка”), даний документ є компромісним і розроблений на базі трьох законопроектів, що пропонують внести зміни до законодавчих актів для забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро. Законопроект передбачає норму, що директора Антикорупційного бюро ніхто не може звільнити без згоди на те Верховної Ради.
Відповідно до чинного закону про Антикорупційне бюро, президент України призначає керівника цього бюро на основі подання конкурсної комісії при президенті.
Термін подачі заявок від претендентів на пост директора Антикорупційного бюро закінчується о 24.00 11 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас