Проїзд у маршрутках Києва буде коштувати від 3,5 до 6 гривень - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у маршрутках Києва буде коштувати від 3,5 до 6 гривень - експерт

Казна та Політика
843
Асоціація перевізників-роботодавців “Столиця” прогнозує підвищення приватними компаніями тарифів на проїзд у маршрутних таксі на 40-50% у Києві. Про це повідомив виконавчий директор Асоціації Валерій Липецький.
“Якщо зараз проїзд коштує від 2,5 до 4 гривень / поїздка, то він коштуватиме від 3,5 до 6 гривень. Це моє припущення”, – сказав Липецький.
Він зазначив, що тарифи на проїзд у маршрутних таксі встановлюють самі перевізники, і розпоряджень Київської міської державної адміністрації для цього не потрібно.
Підставою для підвищення тарифів, за його словами, є збільшення вартості дизпалива з грудня 2014 більш ніж удвічі – з 8 гривень/літр до 17,3 гривні/літр, а також подорожчання запчастин.
Згідно з процедурою, кожен перевізник, який працює на конкретних маршрутах, повинен підготувати економічне обґрунтування підвищення тарифів, повідомити про необхідність підвищення Головне управління транспорту КМДА, а потім підвищити тарифи.
Нагадаємо, що офіційна газета Київської міської ради “Хрещатик” опублікувала розпорядження про підвищення вартості проїзду в комунальному громадському транспорті Києва, таким чином, підвищення вартості проїзду відбудеться з 7 лютого.
Вартість 1 поїздки на автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері встановлюється на рівні 3 гривні, на метро (без використання пластикової безконтактної картки) і міській електричці – 4 гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас