Прем'єр Словаччини запевнив, що вони готові збільшити поставки газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Словаччини запевнив, що вони готові збільшити поставки газу в Україну

Енергетика
193
Словаччина готова збільшити обсяги поставок газу в Україну, для цього є технічні можливості, заявив в ході зустрічі з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.
«Третина обсягу газу, який поставляється в Україну, поставляємо ми (Словаччина – ред.). Ми разом з вами, пане прем’єр, відкривали реверс в Капушанах. І зараз є технічна можливість, щоб обсяг газу збільшився з 11,5 млрд (кубометрів – УНІАН) до великих обсягів », – сказав Фіцо.
При цьому він звернув увагу, що Словаччина і Україна повинні бути зацікавлені в транзиті газу. «Будь-які рішення, які пропонуються сьогодні на півночі (у Росії – УНІАН), повинні враховувати інтереси України та Словаччини як країн, які займаються транспортуванням газу. І ці країни мають бути країнами-транзитерами газу і далі », – сказав Фіцо.
У свою чергу глава уряду України підкреслив, що Словаччина завжди була другом України. «Востаннє ми зустрічалися у вас (у Словаччині – УНІАН), і це була дуже хороша оказія, коли ми разом відкривали реверсний потік, який врятував Україну і дав можливість забезпечити природним газом України в цей непростий період. Від імені уряду України хочу ще раз подякувати уряд Словаччини за його стійку і дуже дружню позицію по відношенню до України », – сказав Яценюк.
Він також зазначив, що дуже символічним є той факт, що Україна і Словаччина починають новий формат відносин – на рівні міжурядової комісії. «На порядку денному у нас торгово-економічне, енергетичне, прикордонне співробітництво, і європейська інтеграція – як основна ідея України і українців», – підкреслив глава уряду України.
Раніше, в ході переговорів урядових делегацій України і Словаччина, були підписані доповнення до міжурядової угоди про залізничне сполучення між двома країнами, а також договір про функціонування прикордонних пунктів пропуску через державний кордон. Документи передбачають, зокрема, поглиблення співробітництва між Україною та Словаччиною в області транспортного сполучення, включаючи автомобільний транспорт, залізничний транспорт і авіасполучення
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас