У Києві жетони і квитки старого зразка стануть недійсними з 1 квітня - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві жетони і квитки старого зразка стануть недійсними з 1 квітня - КМДА

Казна та Політика
683
У Києві протягом лютого пасажирам надається право здійснювати проїзд у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, – за раніше придбанимb за попередньо вартістю жетонами і разовими квитками старого зразка без доплати.
Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, посилаючись на роз’яснення Департаменту економіки та інвестицій та Департаменту транспортної інфраструктури про використання пластикових безконтактних карток в метрополітені та обміні раніше придбаних жетонів і разових квитків.
Також передбачено, що протягом березня пасажири зможуть обміняти раніше придбані жетони і разові квитки старого зразка на нові пропорційно встановленому розміру тарифу або з відповідною доплатою.
«Починаючи з 1 квітня 2015 року, раніше придбані жетони і разові квитки старого зразка обміну не підлягають і кошти за них не повертаються», – наголошується у роз’ясненні.
До того ж пасажирам надається право здійснювати проїзд у метрополітені за раніше придбаними за попередньою вартостю поїздками на пластикових безконтактних картках протягом 6 місяців з дати їх придбання.
Також звертається увага, що пластикова безконтактна картка є проїзним документом без обмеженого терміну використання, яку можна повернути в будь-який час і отримати її заставну вартість за умови, що карта придатна для подальшого використання (неушкоджена, недеформована, чиста, без написів).
«Термін дії пластикової безконтактної картки закінчується виключно у разі, якщо протягом 6 місяців її не було поповнено або використано», – зазначають в КМДА.
Вартість невикористаних поїздок, що залишилися на пластиковій картці, не повертається.
Власники пластикових безконтактних карток можуть їх повернути в каси метрополітену, отримавши заставну вартість карти.
Враховуючи зазначене, з метою економії власних коштів, фахівці радять купувати на безконтактну пластикову карту таку кількість поїздок, яка може бути використана протягом 6 місяців.
Звертається також увагу, що при зміні тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, залишаються в силі раніше придбані проїзні квитки на поточний місяць. При цьому проїзні квитки на проїзд у метрополітені діють до кінця поточного місяця без обмеження кількості поїздок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас