Янукович завдав Україні збитків на 100 млрд грн - ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович завдав Україні збитків на 100 млрд грн - ГПУ

Казна та Політика
1066
Генеральна прокуратура оцінює збитки державі за час президентства Віктора Януковича в 100 млрд гривень. Про це сказав генеральний прокурор Віталій Ярема, виступаючи у Верховній Раді.
“Тільки встановлені слідчими Генпрокуратури збитки, завдані державі за часів Януковича, становлять близько 100 млрд гривень”, – повідомив він.
За даними прокуратури, Янукович за час перебування на посту Президента створив організовану злочинну групу, яка захопила владу в країні і здійснювала тиск на приватний бізнес і банківську систему, а також залякувала і переслідувала опозиційно налаштованих громадян.
Ярема повідомив, що на даний момент в Україні заарештовано 6 млрд грн фінансових коштів колишніх державних чиновників і повернуто державі близько 500 га земельних ділянок.
Ярема зазначив, що Віктор Янукович шляхом конституційного перевороту узурпував владу в країні.
Він нагадав, що йде розслідування за фактом створення Януковичем організованого злочинного угруповання.
“Організоване Януковичем угруповання переслідувало низку протизаконних намірів. Перше – це узурпація влади (статті 109, 110, 255 Кримінального кодексу України). З цією метою шляхом тиску на Конституційний суд була скасована конституційна реформа 2004” – сказав генпрокурор.
При цьому Ярема додав: “Шляхом конституційного перевороту відбулася фактична узурпація влади”.
Як повідомляло агентство, Інтерпол оголосив Януковича в міжнародний розшук (він звинувачується в привласненні, розтраті майна, скоєному в особливо великих розмірах або організованою групою).
Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про взяття Януковича під варту, а сама Генпрокуратура готує перелік документів для того, щоб звернутися до правоохоронних органів Росії з проханням екстрадувати Януковича.
23 січня 2014 після втечі Януковича з України Рада поклала на голову парламенту Олександра Турчинова обов’язки Президента, а 22 лютого 2014 парламент призначив дострокові президентські вибори у зв’язку з самоусуненням Януковича від виконання своїх обов’язків неконституційним способом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас