Порошенко підписав закон про збільшення максимального віку призову з 25 до 27 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про збільшення максимального віку призову з 25 до 27 років

Казна та Політика
4160
Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби і питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду”. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Відзначимо, документ був прийнятий Верховною Радою 15 січня.
Закон №116-VIII, зокрема, спрямований на врегулювання призову громадян на строкову військову службу, введення кримінальної відповідальності за ухилення від проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу, розширення переліку категорій громадян, які можуть бути прийняті на військову службу за контрактом в особливий період, проведення більш ефективної підготовки військовослужбовців строкової військової служби з військово-обліковими спеціальностями, забезпечення підвищення соціального захисту військовослужбовців.
Також закон передбачає підвищення призовного віку до 27 років і зменшення кількості підстав для отримання громадянами України відстрочки від проходження строкової служби.
Документом зазначено, що за працівниками, які були призвані під час мобілізації, на особливий період та підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але які продовжують військову службу за контрактом, зберігається місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності, більш ніж на один рік
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас