Судова реформа повинна зберегти діючу структуру судів - голова Вищого господарського суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судова реформа повинна зберегти діючу структуру судів - голова Вищого господарського суду

Казна та Політика
266
Судова реформа повинна зберегти діючу структуру судів, і не повинна передбачати ліквідацію господарських судів, вважає голова Вищого господарського суду України (ВГСУ) Богдан Львів.
“Президентський законопроект передбачає зберегти діючу структуру судів, тому що вона працює, і ефективно працює. Це пропонують і іноземні експерти. Її можна очистити, поправити, але зберегти. Другий законопроект, який теж може лягти в основу консолідованого законопроекту, на підставі якого буде проводитися судова реформа, також не передбачає ліквідації господарських судів. Це перейменування, реорганізація, об’єднання, але не ліквідація”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Б.Львов зазначив, що “є суб’єктивний фактор: хтось може бути зацікавлений у ліквідації госпсудів”.
“Андрій Портнов, недурна і досить амбітна людина, мав конфлікт з моїми попередниками у ВГСУ. В результаті цього конфлікту Портнов практично дійшов до ліквідації господарських судів, і якби не всім відомі події в нашій країні, цілком можливо, що вони були б ліквідовані. З тих пір ідею ліквідації господарських судів озвучили тільки один раз (у жовтні 2014 на засіданні Кабміну у Верховному суді), в коаліційний ж угоду ця ідея не потрапила і більше не озвучувалася”, – сказав він, коментуючи ідею ліквідації господарських судів
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас