Нардепи дали добро на затримання та арешт судді Кірєєва, який засудив Тимошенко до тюремного ув'язнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи дали добро на затримання та арешт судді Кірєєва, який засудив Тимошенко до тюремного ув'язнення

Казна та Політика
1074
Верховна Рада України дала дозвіл на затримання та арешт судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва.
Відповідне рішення підтримали 297 народних депутатів на засіданні українського парламенту в четвер.
“Враховуючи, що суддя Кірєєв переховується від слідства, місце його знаходження вжитими оперативно-розшуковими заходами встановити не вдалося, генеральний прокурор просив підтримати його подання”, – сказав з трибуни парламенту голова Верховного суду України Ярослав Романюк.
Як повідомлялося, суддя Р.Кірєєв, який в 2011 році виніс вирок у “газовій справі” екс-прем’єру Юлії Тимошенко, оголошено в розшук з липня 2014 року. Обвинувачений у винесенні завідомо неправосудного вироку (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу) зник із Києва 2 липня 2014.
Я.Романюк 20 червня 2014 повідомив, що Генеральна прокуратура передала до Верховного суду документи про затримання і арешт Р.Кірєєва.
Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона була арештована 5 серпня під час судового процесу. З кінця грудня 2011 року відбувала покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові.
Верховна Рада 22 лютого 2014 прийняла рішення про виконання міжнародних зобов’язань по звільненню Ю.Тимошенко з ув’язнення. За таке рішення проголосували 322 народних депутата. Цього ж дня Ю.Тимошенко вийшла на свободу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас