Американська Holtec поставить "Енергоатому" обладнання для сховища відпрацьованого ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська Holtec поставить "Енергоатому" обладнання для сховища відпрацьованого ядерного палива

Енергетика
291
За устаткування і технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом компанії Holtec буде сплачено 300 млн дол.
Держкомпанія «Енергоатом», оператор усіх діючих АЕС в Україні, 29 січня уклала договір з американською компанією Holtec International на поставку до кінця 2020 року обладнання для Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) в Чорнобильській зоні.
Як йдеться у повідомленні «Енергоатому», опублікованому на сайті «Державні закупівлі», за обладнання і технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом компанії Holtec буде сплачено 300 млн дол.
Згідно з повідомленням, американська компанія поставить 81 контейнер МЦК-31, 13 контейнерів МЦК-85, один контейнер HI-TRAC, п’ять контейнерів HI-STAR, п’ять залізничних платформ для HI-STAR, 94 контейнера HI-STORM, по одному комплекту допоміжного та технологічного обладнання.
Як повідомлялося, наприкінці квітня 2014 Кабінет міністрів України прийняв рішення виділити земельну ділянку під будівництво ЦСВЯП у зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції.
Проектні роботи по пусковому комплексу мають бути завершені до кінця 2017 року. Основним виконавцем робіт обрана американська компанія Holtec, а можливий обсяг фінансування робіт складе 3,7 млрд грн
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас