В уряді хочуть ввести обов'язкове страхування відповідальності пасажироперевізників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді хочуть ввести обов'язкове страхування відповідальності пасажироперевізників

Казна та Політика
160
Міністерство інфраструктури ініціює введення обов’язкового страхування відповідальності пасажироперевізників. Про це йдеться в розробленому міністерством законопроекті, оприлюдненому на сайті відомства.
Обов’язкове страхування буде введено для автомобільних, міських електричних, залізничних, судноплавних пасажироперевізників (морських і таких,що працюють на внутрішніх водних шляхах).
Страхова премія, яку виплачує пасажир, буде входити у вартість квитка.
Також в законі “Про страхування” обов’язковий вид страхування як особисте страхування від нещасних випадків на транспорті, пропонується замінити на обов’язкове страхування відповідальності пасажироперевізників.
Документ набуде чинності через шість місяців після опублікування в офіційній пресі.
Кабінет Міністрів зобов’язаний забезпечити приведення міністерствами та відомствами їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом.
Як повідомлялося, Ліга страхових організацій підтримує ініціативи Мінінфраструктури про введення страхування відповідальності автомобільного, міського електричного, залізничного, морського перевізника та перевізника на внутрішніх водних шляхах за шкоду, заподіяну життю, здоров’ю та майну пасажирів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас