Китайський ЦБ різко підвищив довідковий курс юаня до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський ЦБ різко підвищив довідковий курс юаня до долара

Валюта
924
Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) в середу підвищив довідковий курс юаня до долара США на 0,08% – до 6,1318 юаня.
Ринковий курс юаня може відхилятися від офіційного довідкового значення не більше ніж на 2% в обидві сторони протягом дня.
Тим часом, новий фіксинг перевищив ринковий курс юаня на закриття торгів у вівторок на 2,06%. Таким чином, підвищення довідкового курсу китайським ЦБ перевершило допустимі коливання в рамках встановленого діапазону, що зафіксовано вперше за 21 місяць.
Китайський ЦБ прагне обмежити волатильність потоків капіталу з країни і в країну, відзначають експерти.
У четвертому кварталі минулого року в КНР було зафіксовано максимальний з 1998 року дефіцит платіжного балансу – $ 91,2 млрд.
Згідно з повідомленням, опублікованому в офіційному виданні China Securities Journal, НБК може вжити додаткових заходів для підтримки стабільного курсу юаня в разі появи негативних наслідків волатильності потоків капіталу.
“Очевидно, що НБК розраховує зміцнити юань за рахунок підвищення фіксингу, – відзначає аналітик по валютних ринках Bank of East Asia Ltd. Кенікс Лай. – Влада країни не хоче, щоб юань послаблявся занадто різко і занадто швидко, оскільки це може зірвати плани збільшення використання юаня на міжнародних ринках”.
Курс юаня до долара США на торгах в середу піднявся до 0,18% – до 6,2470 за долар, це на 1,84% нижче нового фіксингу. У понеділок юань подешевшав до мінімальних за вісім місяців 6,2606 за долар.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас