Голова Венеціанської комісії запропонував Порошенко включити в конституційну комісію екс-прем'єра Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Венеціанської комісії запропонував Порошенко включити в конституційну комісію екс-прем'єра Польщі

Казна та Політика
236
Голова Європейської комісії “За демократію через право” (Венеціанської комісії) Джанні Букіккіо запропонував Президенту України Петру Порошенку включити в конституційну комісію екс-прем’єра Польщі Анну Сухоцьку. Про це він повідомив під час зустрічі з главою України, передає прес-служба Порошенка.
“Голова Венеціанської комісії високо оцінив пропозицію Президента створити конституційну комісію для комплексного напрацювання необхідних змін до Конституції і запропонував включити до її складу члена ВК, колишнього Прем’єр-міністра Польщі, експерта в галузі конституційного права Ханну Сухоцьку”, – йдеться в повідомленні.
Букіккіо наголосив, що глибинні зміни законодавства не можуть бути зроблені без змін Конституції.
Голова комісії запевнив у готовності своєї інституції допомагати Україні у розробці законодавства. “Ми будемо працювати настільки швидко, наскільки це можливо”, – сказав Букіккіо. Вже наступного тижня в Україну прибуде делегація експертів ВК, яка проведе ряд зустрічей, зокрема в Міністерстві юстиції.
Так, Венеціанська комісія готова дати експертний висновок щодо законопроекту по судовій реформі, а також змін до Конституції щодо децентралізації влади. Букіккіо зазначив, що децентралізаційні поправки потрібно вносити якомога швидше в рамках конституційної комісії, враховуючи необхідність законодавчого забезпечення проведення місцевих виборів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас