Ціни на шкільні підручники будуть різними - Квіт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на шкільні підручники будуть різними - Квіт

Казна та Політика
1038
Вартість підручників для учнів буде різною і визначатиметься в залежності від низки факторів, зокрема від тиражу і собівартості. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.
“Ціна буде різною на різні підручники. Є велика [цінова] градація для національних меншин. Все буде залежати від тиражу, собівартості…”, – зазначив міністр.
Він підкреслив, що шкільні підручники будуть платними “тільки для тих, хто зможе їх купити”. “Для соціально незабезпечених категорій, для дітей-сиріт, дітей з особливими потребами вони будуть безкоштовними”, – зазначив Квіт.
Міністр не відкидає, що діти зможуть передавати свої підручники учням молодших класів. При цьому зауважив, що підручники повинні також мати певний термін використання.
“Є санітарні норми: якщо підручник п’ять років був у використанні, то там заводяться якісь шкідливі для дітей бактерії. Тобто санітарні норми, і другий раз підручник вже не продається”, – зазначив Квіт.
Нагадаємо, раніше Квіт заявляв, що скасування безкоштовного харчування в школах дозволить заощадити близько 4 млрд грн державного бюджету. За словами міністра освіти, “ті кошти, які витрачалися (на харчування), вони були мізерні і за них не було можливості закуповувати якісні продукти. Тому, фактично, ми мали справу з тим, що переважна більшість дітей харчувалися тим, що давали батьки, або батьки давали їм гроші. А решта споживали, м’яко кажучи, неякісну їжу. Тобто, соціальна норма не задовольнялася повною мірою. Якщо діти не будуть тепер харчуватися, як це було раніше, – нічого страшного не буде. Потрібно зараз виділити кількість дітей, які мають потребу в харчуванні, і саме їх годувати”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас