Крім зарплати депутати отримають компенсацію витрат - розпорядження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крім зарплати депутати отримають компенсацію витрат - розпорядження

Казна та Політика
1868
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман встановив щомісячний розмір відшкодування депутатам Ради витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, в січні-листопаді 2015 в розмірі 8526 гривень
Про це йдеться в розпорядженні голови Верговной Ради України №75 від 28 січня, текст якого на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив депутат Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко.
З грудня розмір відшкодування буде складати 9646 гривень.
«Цей документ знімає всі спекуляції. Після сплати податків депутат отримуватиме в 2015 році близько 6600 гривень», – прокоментував Лещенко розпорядження.
Відповідно до закону «Про статус народного депутата України», депутату протягом всього строку виконання депутатських повноважень щомісячно видаються кошти для компенсації вартості проїзду, оренди житла або найму готельного номера, а також відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, в розмірі місячної заробітної плати народного депутата, що не підлягають оподаткуванню.
Нагадаємо, 29 грудня Верховна Рада після довгих узгоджень прийняла закон, який урізає соціальні держвиплати різним категоріям громадян, в тому числі депутатам і суддям.
Так з 1 січня 2015 року розмір максимальних зарплат для депутатів парламенту, членів Кабінету Міністрів, прокурорів, суддівської винагороди, співробітників Національного банку, працівників державних органів влади та інших бюджетних установ склав 7 мінімальних зарплат (8526 гривень).
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас