"Київенерго" впровадило повітряну діагностику стану столичних тепломереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" впровадило повітряну діагностику стану столичних тепломереж

Енергетика
280
Столична енергокомпанія ПАТ “Київенерго” розпочала реалізацію проекту дистанційного дослідження теплових мереж за допомогою тепловізійної аерозйомки, повідомила прес-служба компанії.
“Виконавцем послуг з тепловізійної аерозйомки та створення бази даних на замовлення “Київенерго” виступає інжинірингова компанія” АРЦ “(” Аерогеоінформатіка “). Польоти виконуються авіакомпанією” Колумбус “на вертольоті Мі-2 Кременчуцького льотного коледжу на висоті 400-600 м в нічний час з дотриманням усіх вимог безпеки, що діють в цивільній авіації. Для отримання теплових зображень використовується встановлений на борту тепловізор виробництва ITRES (Канада) “, – зазначено в повідомленні.
Тепловізійна аерозйомка проводиться під час опалювального сезону за відсутності туману, снігу, льоду і температурі повітря нижче 0˚. При цьому перепад температури між добою, коли проводиться зйомка, не повинен перевищувати 10 ° С.
“Щоб отримати зображення всіх тепломереж Києва, необхідно 12-15 вильотів. У зв’язку з неможливістю точно спрогнозувати погодні умови, передбачається, що роботи будуть виконані до кінця опалювального сезону (до кінця квітня). Найближчим часом “Київенерго“отримає від АРЦ тепловізійні фотозображення тепломереж Голосіївського району столиці”, – йдеться в повідомленні.
За результатами дистанційної діагностики “Київенерго” отримає чіткі дані про проблемні ділянки мереж з втратами тепла і витоком теплоносія, визначить стан ізоляції всієї системи, її охоронні зони, а також уточнить розташування деяких тепломереж і виявить місця несанкціонованого відбору теплоносія споживачами.
“Очікуваним ефектом від використання даних тепловізійної аерозйомки для “Київенерго“стане: зниження вартості експлуатаційних витрат на підтримку теплових мереж в нормативному стані; зменшення прямих втрат тепла; запобігання аваріям за рахунок своєчасного виявлення проблемних ділянок тепломереж; скорочення часу на пошук місця витоку теплоносія; зменшення обсягів наземних ремонтних та відновлювальних робіт з ліквідації аварій “, – зазначають у компанії.
Загальна протяжність теплових мереж Києва становить близько 2,5 тис. км у двотрубному вимірі, ступінь зносу – близько 60%. Щорічно “Київенерго” в міжопалювальний період проводить комплекс робіт з реконструкції (повної заміни ділянок) і ремонтів тепломереж. Так, у 2014 році повністю замінено на нові попередньо ізольовані металеві та пластикові труби більше 70 км труб. Отримана за допомогою повітряного тепловізійного дослідження інформація буде використана вже в поточному році в ході ремонтних робіт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас