Уряд схвалив покладання на МЕРТ функцій ліквідованого Мінпромполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив покладання на МЕРТ функцій ліквідованого Мінпромполітики

Казна та Політика
188
Кабінет міністрів у зв’язку з ліквідацією Міністерства промислової політики погодився з пропозицією Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) щодо забезпечення покладених на МЕРТ функцій і повноважень Мінпромполітики.
Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів України №61 від 28 січня. Згідно з документом, відповідні повноваження і функції були покладені на МЕРТ постановою уряду від 20 серпня 2014 року. Цим же документом, що втратив чинність визнано постанову від 2006 року, яким були затверджені положення про Мінпромполітики.
Як повідомлялося, Мінпромполітики було реорганізовано відповідно до указу президента (тоді Віктора Януковича – ред.) від 9 грудня 2010 року “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади” в Держагентство з управління державними корпоративними правами та майном і остаточно припинило існування в кінці 2011 року . Ряд функцій Мінпромполітики був переданий у відання МЕРТ і Мінприроди.
Указом глави держави від 24 грудня 2012 відомство було відтворено, в липні 2013 року президент затвердив положення про міністерство.
Однак у березні 2014 уряд Арсенія Яценюка постановою від 23 березня поточного року знову реорганізував Мінпромполітики шляхом приєднання до Мінекономрозвитку і торгівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас